Strategii de business pentru creșterea cifrei de afaceri a agenției tale imobiliare
Cumpărarea unei proprietăți noi este, în general, mult mai complicată decât o tranzacție obișnuită și in acest caz există mai mulți factori importanți de urmărit.

În acest nou climat, în care ne gândim la cât spațiu ne trebuie ca să trăim, să muncim și să ne jucăm acasă cu copiii, unde dezvoltatorii beneficiază de avantajul unei cereri mai mari pentru serviciile lor si în majoritatea piețelor loturile de teren pe care se construiește sunt din ce în ce mai greu de găsit, este bine să ai un specialist RE/MAX de partea ta.
1. Lucrează cu un agent specializat în construcțiile noi.

Trebuie să analizezi bine înainte și să decizi cui vei încredința una dintre cele mai mari investiții pe care le vei faci în viața ta : achiziția unei locuințe.
Un agent imobiliar RE/MAX este de partea ta pe tot parcursul întregului proces și este motivat nu doar să facă o vânzare, ci să creeze cea mai bună experiență pentru cei implicați in procesul de vânzare sau cumpărare. Un agent RE/MAX, specializat în construcții noi, familiarizat cu toate opțiunile din zona locală, știe să gestioneze toate provocările acestui domeniu.

2. Nu toți constructorii lucrează la fel

Cumpărătorii pot fi adesea captivați de frumusețea și unicitatea unei case atunci când vizitează un website. Dar amintește-ți, acest lucru nu îți spune neapărat despre reputația dezvoltatorului sau calitatea construcției. Un agent imobiliar RE/MAX îți va putea spune cum se poziționează dezvoltatorul tău pe piață, precum și de ce ar trebui să ții cont atunci când dorești să colaborezi cu acesta.

Este foarte important să faci o cercetare proprie pentru a îți crea propria părere despre dezvoltatorii cu care dorești să lucrezi și pentru a vedea cum se poziționează aceștia în zona ta. Întrebă-i pe unii proprietari de locuințe noi din apropiere cum a fost experiența lor cu constructorul lor. Desigur, vei auzi critici și puncte de vedere diferite de ale tale, dar dacă aceleași păreri se repetă, să nu crezi că experiența ta va fi una diferită.

3. Inventarul este destul de strâns acum

Din cauza pandemiei recente, oamenii realizează faptul că spațiul din casele lor s-ar putea să nu fie la fel de mare pe cât credeau că este înainte de izolare, astfel că lista dezvoltatorilor este una solicitată și de multe ori restrânsă.

Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că vor exista mai puține opțiuni decât ai sperat inițial. Este posibil să fii nevoit să iei în considerare construirea unei case de la zero.

Găsirea soluției perfecte necesită răbdarea și activități specifice de urmărire pe care le va face agentul tău imobiliar RE/MAX.

4. Prețurile cresc rapid

Un produs secundar al acestei piețe în continuă mișcare este faptul că dezvoltatorii au toate motivele să își crească prețurile pentru a satisface cererea.

Dacă cumpărătorii vor securiza tranzacția acum este foarte posibil ca investiția unei sume de bani substanțială înainte de finalizarea contractului să pună bazele noii lor case.

5. Dezvoltatorii pot să nu negocieze

Negocierile constructorilor sunt rare în perioadele în care cererea este ridicată așa că, nu vă așteptați ca aceste obiceiuri să se schimbe. Desigur, aceștia ar putea oferi unele stimulente pentru a câștiga interesul tău, dar obținerea unei tranzacții personalizate va avea șanse minime de concretizare.

Amintește-ți, dezvoltatorii știu că își vor vinde proprietățile până la urmă, indiferent dacă sunt pentru tine sau pentru altcineva. Cu cât vă doriți mai multe alte facilități sau dezvoltări suplimentare incluse în proiect precum garduri, accesorii personalizate, etc. cu atât este mai puțin probabil ca dezvoltatorul să dorească să încheie o tranzacție.

6. Experiențele pot varia de la dezvoltator la dezvoltator

Unii dezvoltatori sunt receptivi, sunt deschiși la negocieri sau sugestii și este foarte plăcut de lucrat cu ei, în timp ce pentru alții, totul pare a fi o pierdere de timp. Acesta este motivul pentru care un agent imobiliar RE/MAX te va ajuta să înțelegi la ce te poți aștepta de la dezvoltator și cum să îți gestionezi așteptările pentru o relație mai bună.

Ar putea fi cazul unui dezvoltator care nu este dispus să utilizeze tehnologia semnăturii electronice pentru a semna acorduri. Acest lucru poate încetini un proiect cu câteva săptămâni și va face lucrurile foarte dificile dacă cumpărătorul locuiește într-o altă localitate sau în alta țară.

7. Pot exista întârzieri

Dacă îți construiești proprietatea de la zero, atunci ar trebui să te aștepți la unele întârzieri din cauza pandemiei recente. Materialele de construcție sau alte accesorii pot fi achiziționate sau livrate într-o perioadă de timp mai lungă, așa că este mai bine să planifici acest lucru acum. Elementul uman al proiectului nu poate fi subestimat nici el. Dacă una dintre echipele tale de construcții se infectează cu COVID-19, este foarte probabil ca să te oprești timp de cel puțin două săptămâni.

8. Non-vânzările locuințelor actuale pot fi problematice

Unul dintre cele mai mari piedici atunci când cumperi o construcție nouă este să ai o casă pe care încerci să o vinzi. Datorită climatului și pieței actuale, ar trebui să te aștepți ca dezvoltatorii să ezite să lucreze cu cineva a cărei proprietate nu se află deja în stadiul ante-contractat sau cel puțin sa fie listată ca fiind de vânzare.

Asigură-te că vorbești cu agentul tău imobiliar RE/MAX despre reprezentarea exclusiva a vânzătorului pentru proprietatea ta actuală.